Jij kent RECEPTEN

Jij kent RECEPTEN

Koken voor tien mensen is anders dan voor vier personen. Zeker als je ook rekening moet houden met dieetwensen. Graag helpen we met recepten voor elk moment van de dag. Soms heb je geen grip op de warme maaltijd, maar kun je wel bij de tussendoortjes het verschil maken. Bij elkaar opgeteld eet iedereen idealiter zeven keer per dag.

Uit de interviews blijkt dat het lastig is om divers eten en drinken op tafel te zetten. Daarbij gaat het niet alleen om het avondeten, maar ook om de tussendoortjes of de lunch. Juist op die momenten valt veel winst te behalen.

De meeste kennis gaat van collega naar collega of wordt bepaald door wat iemand thuis maakt. Soms wordt er wel eens wat gezocht op internet, maar deze informatie is vaak niet afgestemd op de doelgroep. Hierdoor kunnen essentiële voedingstoffen gemist worden

Maar, er zijn wel mogelijkheden. Een verandering realiseren is het gemakkelijkste in kleine stapjes. We bieden daarom eenvoudige recepten, die passen bij de doelgroep. We beginnen bij tussendoortjes en bouwen dat uit naar lunch en avondeten. Het uitgangspunt is dat er iedere maand voor elk eetmoment een recept of suggestie geleerd wordt.

Een lekker tussendoortje in 5 minuten? Leg eens plakjes rookkaas in de magnetron 2 minuten. Laat ze afkoelen en de knapperige koolhydraatarme crackers zijn een goed tussendoortje.

Yvette Magrijn

Creatieve tijger, Keukentijgers

× Whatsapp