Waar krijg jij energie van?

Waar krijg jij energie van?

Betrokkenheid zit in het hart

Natuurlijk heb je als Keukentijger het mooiste beroep van Nederland. Jouw werk is jouw passie. Toch zullen er ook zaken zijn die je minder leuk vindt. Dat hebben we allemaal. En misschien herken je het wel dat dit nu juist hetgeen is wat je moeilijk ontwikkelt. Het tegenovergestelde geldt overigens ook: in datgene wat je leuk vindt, ontwikkel jij je buitengewoon snel. Persoonlijke vragen die jij jezelf kunt stellen om door te groeien als Keukentijger:

  • Waar krijg je energie van in je werk en waar loop je op leeg?
  • Wat is het precies waardoor je er energie van krijgt? Wat zijn de redenen?
  • En dan natuurlijk ook, waardoor loop je erop leeg? Hoe komt dat precies?
  • Hoe kun je de minder leuke dingen van je werk wat aangenamer maken?
  • Wie kan je daarbij helpen?

 

Aan de slag
  1. Print het werkblad ‘energie’ dat je hierboven vind onder de kop ‘materialen’. Noteer gedurende een week waar jij energie van krijgt en waar de energie weg loopt.
  2. Bekijk na een week het resultaat. Nu komt het belangrijkste… kijk eens naar de rode draad. Wat hebben de zaken links en rechts met elkaar gemeen?
  3. Bepaal de redenen ofwel de oorzaken waardoor je energie krijgt of waardoor de energie weg loopt. Heeft dat te maken met het type werk, de omgeving, enzovoort?
  4. Knip er een foto van en upload het resultaat van deze opdracht hieronder. Als je het fijn vindt dat we van tevoren al meedenken, stuur ons dan even een bericht.
  5. Bespreek je bevindingen binnen het team. Immers, een ‘keukentijger, doet het samen…’. Waar kun je elkaar helpen en steunen?
× Whatsapp