Je krijgt INFO

Je krijgt INFO

Om de kwaliteit van eten & drinken te kunnen verbeteren, is het essentieel om meer kennis over voeding te hebben. Soms is het opfrissen, soms is het de nieuwste inzichten delen. Vanuit producten en recepten worden bijvoorbeeld eiwitten en koolhydraten uitgelegd. Wat zijn het en waar zitten ze in? Welke producten hebben een hoge voedingsdichtheid?

9 van de 10 Nederlanders eet op dit moment te weinig groente (RIVM, 2018). De belangrijkste voedingswaardes zijn op dit moment te vinden in de warme maaltijd, die meestal in de avond wordt gegeten. Soms lukt dat eten niet zo goed, omdat cliënten al te moe zijn. De belangrijkste maaltijd wordt dan niet gegeten terwijl de koekjes van overdag wel zijn genuttigd.

Ons programma laat zien welke voedingstoffen er zijn, hoe de Schijf van Vijf opgebouwd is en hoe dit op een slimme manier tijdens het werk kan worden ingezet. Nee, het is geen stoffige theorie. Het zijn toegankelijke en leuke inzichten, die direct bruikbaar zijn. We geloven dat de juiste kennis zorgt voor betere keuzes. Ook bespreken we hygiëneregels en geven we tips voor het bewaren van voeding.

Wist je dat je voor de houdbaarheid van een pak melk na openen niet meer op de verpakking moet kijken maar dat je het dan binnen twee dagen op moet drinken?

Yvette Magrijn

Creatieve tijger, Keukentijgers

× Whatsapp