Bijpraten met Keukentijgers

Voor onze abonnees draait het in april om ‘Blij ei’. Maarrrr, dat zijn we zelf ook. Even een update van Roel, Yvette en Wenda!

‘Stel je voor….’ Event van Planetree

Op donderdag 11 mei organiseert Planetree in het Beatrix Theater een fantastisch congres. Ongeveer 750 zorgprofessionals zijn van 09.00 tot 17.00 uur bijeen op het belevingsplein, de plenaire sessies en de workshops. Samen hebben we het over de toekomst van de zorg! Uiteraard is Keukentijgers hier ook bij op vrolijke en speelse wijze. Want of spelen bij het eten mag van ons? Ja zeker! Treffen we jou op het plein bij onze stand of in één van de workshops?

Wil je er ook bij zijn of meer weten? Bekijk de website van Planetree. Een kaart is via ons 185,- ipv 245, dus voordat je gaat boeken uiteraard even een seintje geven aan ons!

Huize Widaad

Yvette Magrijn van Keukentijgers is alweer ruim een jaar aan de slag bij Huize Widaad in Huizen. Deze (particuliere) zorgorganisatie is een ster in het neerzetten van welzijn en eten & drinken een belangrijke rol speelt. Daardoor past het goed om Keukentijgers hierin te verweven. Onze creatieve en culinaire Yvette staat zelf in de open keuken, maar doet ook diverse managementtaken. De kruisbestuiving tussen Keukentijgers en een huis is super. Wij zien nog beter de wensen van onze opdrachtgevers omdat we er helemaal bovenop, of eigenlijk in, zitten. En zij hebben natuurlijk een Keukentijger in huis die voor heerlijke eetmomenten zorgt!

Workshops door ‘t land

Deze weken waren we in Maastricht, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Hillegom, Leeuwarden en meer voor onze workshops! We hebben in aanloop van de zomer vooral veel workshops Goed & Gezond drinken mogen geven. Fijn om zo veel blije gezichten te mogen zien in de zorg. Gezellige middagen, veel gelachen met elkaar én ook nog flink wat opgestoken. Dat is de afdronk van de woonassistenten, zorgmedewerkers en gastvrouwen die we hebben mogen ontmoeten.
Wil je ook een workshop? Neem contact met ons op!

Toekomstproef

Keukentijgers heeft zich verbonden aan Toekomstproef. Zoals jullie wel weten, vinden we het reuzebelangrijk dat er meer waardevolle eetmomenten zijn in de zorg. Door dit te tekenen zetten we ook bewust in op gezonde en duurzame maaltijden. We moeten allemaal werken aan de toekomstbestendigheid van onze aardbol. De pijlers blijven bij ons dat het leuk en lekker moet zijn  voor onze doelgroep. Ook werken we praktische oplossingen die passen binnen het budget. Dat lukt al aardig en verwerken we langzaamaan door het hele programma heen.

Programma?

De kern van Keukentijgers is een tweejaarlijks programma. Via mail krijgen medewerkers uit de zorg twee keer per week inspiratie en tools. In april draait het om ‘Blij ei’. We verwerken ei in gerechten, vertellen wat over de voedingstof eiwit, delen een idee voor een simpel spelletje, geven inspiratie hoe je vaker samen kunt eten, maar spreken ook hoe je zelf een blij ei kunt zijn. Aan het einde van de maand is een quiz. Ook is er elke maand een webinar en wordt er via What’s app geholpen met vragen die leven. En mei? Dat draait om Fris & Fruitig.

Voor 14,- per medewerker per maand ontzorgen we zorgorganisaties. En geven we op een frisse en speelse manier invulling aan de opleidingen in Eten & Drinken.

Webshop

Intussen mogen we elke week al pakketjes op de post doen. Spelletjes, inspiratiekaarten, recepten. De volgende logische stap die we gaan maken is…. Een webshop! Houd onze website in de gaten. Binnenkort kun je onze tools ook los bestellen.

Vragen, ideeën of gewoon leuk om elkaar te ontmoeten? Laat het uiteraard aan ons weten! 

Tot gauw, 
Roel, Yvette en Wenda
info@keukentijgers.com

 

Onze laatste tips

 • Hoe houd je het koel in huis?

  De warme maand zijn er weer! In diverse huizen in de zorg, is het dan flink zweten geblazen. Hoe kunnen jij, je collega’s en de bewoners de dag zo goed mogelijk doorkomen?

 • Inspiratiekaart ‘Vochtrijk eten’

  Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

 • Hoe blijf je professioneel als je het druk hebt?

  Om het hoofd koel te houden geeft gasttijger Susan tips om de cliënten meer water te laten drinken.

 • Geen stress, houd je hoofd koel

  Deze maand draait om ’t Hoofd koel houden bij Keukentijgers. Daarvoor staat voldoende drinken centraal o.a. Maar we staan ook stil bij deze figuurlijke betekenis van dit thema. Hoe behoud je jouw rust?

 • ‘Creatiespiraal’: Beslissen #7

  wens droom werkelijkheid waar maken creatiespiraal

  Sta op het kruispunt van denken en doen, kies een richting en ga ervoor zonder terug te kijken. Oefen met een dobbelsteenspel om te leren omgaan met je beslissingen en bij te sturen indien nodig.

Onze recepten

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

Inspiratiekaart ‘Vochtrijk eten’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners.

Krokante kikkererwten

Peulvruchten als snack? Deze kikkererwten zijn knapperig en ware smaakbommetjes. Ondertussen eet je wel een snack met meer voedingswaarde.

Inspiratiekaart ‘Ideetjes van de plank’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Gehakt- en bonenbal

Half half-om-half. Voor de helft gehakt en de andere helft bonen. Zo voedt je met plantaardige en dierlijke vetten. Verminder je de verzadigde vetten en verhoog je de vezels.

appeltaart in een pot

De makkelijkste 1-persoons appeltaart in een potje van de appelmoes bakken. Appels onderop, meel,suiker, snuf kaneel en het plakje boter bovenop bubbelt het voor elkaar.

Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

No-bake wortelcake

Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes. Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

Knisperend appelwater

Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

× Whatsapp