Horecava

Horecava is al meer dan 65 jaar dé horecabeurs waar vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen elkaar kunnen ontmoeten. De eerstvolgende Horecava vindt plaats van 13 t/m 16 januari 2025 in Amsterdam RAI. 

Albron wint Horecava Innovation Award!

Jaarlijks wordt de Horecava Innovation Award uitgereikt aan de innovatie in de horeca. Dit jaar mocht Albron deze prijs in ontvangst nemen met hun concept Smaakchef.

Ontzorgen van de zorg

Vanuit de wens om de zorg te ontzorgen, is Smaakchef ontstaan. Door heel Nederland zijn medewerkers van Albron opgeleid om de warme maaltijd te verzorgen bij kleinschalige woonvormen.

Een herkenbaar gezicht bereidt meerdere dagen per week op een woongroep voor 10 tot 20 mensen de warme maaltijd. Het is altijd gezond en vers, diegene houdt het budget in de gaten en maakt uiteraard contact met de bewoners en medewerkers. Zo is en blijft er echte aandacht op de groep. En kan eten weer een hoogtepunt zijn.

Samen doen

Of de Smaakchef een maaltijd bereidt voor een groep met een zwaardere aandoening of niet, diegene is in staat om de doelgroep op een manier bij de maaltijd te betrekken en contact te maken.

Gastvrijheid naar de zorg

Van de ruim 100 inzendingen is Smaakchef de winnaar geworden. Dat de prijs is uitgereikt aan een concept dat specifiek voor de zorg is, met haar wortels in gastvrijheid, is extra mooi! Wij vinden het bij Keukentijgers prachtig dat zij de prijs in ontvangst mochten nemen. We hopen dat dit anderen met een gastvrijheidshart enthousiasmeert om in de zorg te innoveren en aan de slag te gaan. Zo kunnen we samen het verschil maken voor medewerkers en cliënten of patiënten.

Albron x Keukentijgers

Een van de pijlers van Albron is om voor opgeleide medewerkers te zorgen en continu voor kennis & kunde te zorgen. We zijn trots dat Keukentijgers dit heeft mogen opzetten en maandelijks verzorgt voor Albron. Voor Smaakchef hebben we een op maat platform gemaakt. Maandelijks brengen we hen met een nieuw thema inspiratie, kennis en tools. Ook maken we samen posters, maandmappen, kalenders en nog veel meer. Daarnaast verzorgen we onderzoek. We zijn blij met de samenwerking met deze vooruitstrevende organisatie met warme en betrokken medewerkers. En misschien daarom ook een klein beetje extra trots dat zij de prijs hebben mogen winnen. Van harte partners!

“De samenwerking met Keukentijgers is er één met enorme potentie.  Het team schittert in veelzijdigheid en levert voortdurend waardevolle input, waardoor we gezamenlijk een breed scala aan projecten kunnen aanpakken. Van de ontwikkeling van het Smaakchef platform tot het bedenken van creatieve manieren om het gebruik ervan onder collega’s te stimuleren, en zelfs het opzetten van wetenschappelijk onderzoek. Gezamenlijk bewegen we richting ons gedeelde doel: Lekker en gezond eten hoofdzaak maken in de zorg en alle betrokkenen inspireren vitaal(er) te zijn.” – Joni Beintema, Albron

Meer weten over Keukentijgers of Smaakchef? Laat je gegevens achter en wij of Albron neemt contact met je op.

Onze recepten

Walnoten-champignon-paté

Oke, niet echt paté op basis van lever, maar op basis van walnoten en champignons. Dus meer een soort smeersel. Zo haal stiekem je dat handje noten op een dag wel.

Tartelette van havermout en pitten

Een krokante en vooral voedzame bodem voor onder een klodder kwark, Skyr of desnoods alleen een toef slagroom. Garneer het wel met fruit van het seizoen.

Kaas-pitten-cracker

Zin in iets hartigs? Dan zijn deze kaas-pitten-crackers wat voor jou Simpel, zo klaar en je kunt er ook mee variëren.

Arretjescake 3.0

In een kookboekje van Calvé stond de stripheld Arretje Nof Nof ooit centraal. Hier een nieuwe versie van de Arretjes cake, met minder verzadigde vetten en no-bake.

Abrikozenjam zonder suiker

Gedroogde abrikozen kan je altijd op de plank hebben liggen. Als zoete traktatie tussendoor of verwerkt als deze jam. Smaakvol op een cracker of in de yoghurt.

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu.

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaam. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast de prei, dan staat dit zo op tafel.

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp