Laat je horen

Elke week ben jij degene die de dienst draait. Jij bent het gezicht dat echt contact maakt met de bewoners en hen dag in, dag uit ziet. Jouw stem telt. Het is jouw kans om aan te geven wat goed gaat en wat echt beter kan. Door dit goed intern te laten zien, kun je de zorg beter maken én jezelf meer laten zien in de organisatie.

Gesprekken met je teamleider

Periodiek spreek je vast met je teamleider. Bedenk je vooraf wat je wilt bespreken? Dat raden we wel aan. Mail dit een paar dagen voordat je dit gesprek hebt.

 • Je kunt bijvoorbeeld neerzetten waar je mee bezig bent
 • Wat je moeilijk vindt
 • Wat je nog zou willen leren

Jij neemt het voortouw en leidt het gesprek. Jij hebt de agenda gemaakt! Als je achteraf een e-mail stuurt met wat er is besproken, is het voor jou en je manager makkelijker om alles bij te houden. De punten die je vooraf deelt, verzamel je eigenlijk in de tijd vóór het gesprek. Soms kun je zelfs ideeën of punten opschrijven in je telefoon als je ze bedenkt. Zo blijf je goed voorbereid en blijf je bij de les!

Projectgroepen

Als je het leuk vindt om te groeien in je werk, zodat je er nog meer voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en zo nog meer voor de cliënten kunt betekenen, is het perfect om eens in een projectgroep te gaan. Vaak zijn er bij organisaties wel trajecten zoals een nieuwe manier van roosteren, projectgroep eten & drinken maar wie weet ook wel mensen die de kerstcadeaus regelen. Het kan van alles zijn! Het leuke hiervan is dat je daarmee andere collega’s leert kennen, ziet wat anderen doen en het helpt jou ook weer om jouw werk weer beter te doen. Bij sommige organisaties is dit in de eigen tijd en soms tijdens de diensten. Het is in beide gevallen zeker het overwegen waard, als je wilt groeien in je werk en meer wilt betekenen voor de cliënten.

Online

Jullie organisatie heeft vast een intranet, een besloten groep om informatie te delen of een nieuwsbrief voor collega’s. Zorg ervoor dat je elk kwartaal iets deelt op het intranet of in de nieuwsbrief van de organisatie. Het kan iets leuks zijn wat er op jouw afdeling is gebeurd, een suggestie om iets aan te pakken, of gewoon een idee dat je hebt. Op deze manier deel je inspiratie met andere afdelingen en help je de zorg nog beter te maken!

Op naar nog betere zorg en dat jij nog zichtbaarder bent in de organisatie! Laat je horen!

Onze laatste tips

 • Hoe houd je het koel in huis?

  De warme maand zijn er weer! In diverse huizen in de zorg, is het dan flink zweten geblazen. Hoe kunnen jij, je collega’s en de bewoners de dag zo goed mogelijk doorkomen?

 • Inspiratiekaart ‘Vochtrijk eten’

  Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

 • Hoe blijf je professioneel als je het druk hebt?

  Om het hoofd koel te houden geeft gasttijger Susan tips om de cliënten meer water te laten drinken.

 • Geen stress, houd je hoofd koel

  Deze maand draait om ’t Hoofd koel houden bij Keukentijgers. Daarvoor staat voldoende drinken centraal o.a. Maar we staan ook stil bij deze figuurlijke betekenis van dit thema. Hoe behoud je jouw rust?

 • ‘Creatiespiraal’: Beslissen #7

  wens droom werkelijkheid waar maken creatiespiraal

  Sta op het kruispunt van denken en doen, kies een richting en ga ervoor zonder terug te kijken. Oefen met een dobbelsteenspel om te leren omgaan met je beslissingen en bij te sturen indien nodig.

We helpen je graag bij jouw ontwikkeling als Keukentijger. Met een abonnement gaan we zelfs nog een stap verder. Zo is het mogelijk om een Keukentijger-werkmap te ontvangen. Speciaal voor onze Keukentijgers die het fijn vinden om alle informatie op papier bij de hand te hebben. Wil je daar meer informatie over? Stuur ons dan een bericht en vanaf komende maand lees jij op papier met ons mee. Vanzelfsprekend kun je ook digitaal met onze formulieren aan de slag. Er is zelfs een apart onderdeel in de 5-minuten-training van de maand waarin je bestanden kunt uploaden.

Onze recepten

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

Inspiratiekaart ‘Vochtrijk eten’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Liefdevol welkomstdrankje

Hoe ziet de huiscocktail van jullie organisatie eruit? Met ananas voor gastvrijheid. Denk er eens over! Het is een leuk welkomstdrankje voor nieuwe bewoners.

Krokante kikkererwten

Peulvruchten als snack? Deze kikkererwten zijn knapperig en ware smaakbommetjes. Ondertussen eet je wel een snack met meer voedingswaarde.

Inspiratiekaart ‘Ideetjes van de plank’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Gehakt- en bonenbal

Half half-om-half. Voor de helft gehakt en de andere helft bonen. Zo voedt je met plantaardige en dierlijke vetten. Verminder je de verzadigde vetten en verhoog je de vezels.

appeltaart in een pot

De makkelijkste 1-persoons appeltaart in een potje van de appelmoes bakken. Appels onderop, meel,suiker, snuf kaneel en het plakje boter bovenop bubbelt het voor elkaar.

Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

No-bake wortelcake

Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes. Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

Knisperend appelwater

Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

× Whatsapp