Uit liefde of gemak vullen we weleens in voor een ander in wat hij of zij wenst. We denken bijvoorbeeld dat mevrouw niet van pittig eten houdt. Of dat je bij meneer gewoon normaal moet doen, omdat dat al gek genoeg is. De boel opschudden kan nieuwe energie geven!

Van vertrouwd naar verfrissend

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Een glas appelsap is herkenbaar en vertrouwd. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap. We kijken de truc af van een cocktail, waarbij de presentatie en het verhaal eromheen belangrijk zijn. Een cocktail zonder alcohol heet een mocktail.

Laten we een mocktail maken

Benodigdheden: mooie glazen, een maatbeker, ijsblokjes en rietjes. Gebruik de maatbeker om de drankjes te mixen en om ze gemakkelijker in te schenken.

Snelle aanvulling van voedingswaarde

 1. Kies een basis: frisdrank / iets wat al bekend is / wat het meest gedronken wordt: appelsap
 2. Kijk in de theedoos welke thee goed bij appel past, zoals kaneel, perzik of earl grey. Zet een pot thee en laat die afkoelen met het theezakje erin.
 3. Zet alles klaar: Meng 1 eetlepel suiker met 1 theelepel kaneel op een schotel. Zet een mooi glas klaar. Decoreer: Maak de rand van het glas vochtig en dip de bovenkant in de kaneelsuiker. Schenk vervolgens de mix erin. Serveer met een schijfje appel op de rand of erbij.
 4. Serveer het met een glimlach, geef je mocktail een leuke naam en geniet er zelf ook van.

Wedden dat je een glimlach op het gezicht tovert, ondanks dat het een fruitig toetje is.

Sneller van start

Lijst van wat je altijd in huis hebt:

 • Appels
 • Sinaasappels of mandarijnen
 • Kaneel (om kaneelsuiker van te maken)

Slim om in huis te hebben:

 • Tutti frutti voor op een prikker erbij
 • Vers muntplantje
 • IJsblokjes
 • Cocktailprikkers

Verandering

Bijna alle Nederlanders (92%) drinken wel eens frisdrank. Dat wordt gedaan omdat ze het lekker vinden (64%), verfrissend (40%) en omdat ze graag variëren in wat ze drinken (32%).

Nog geen abonnement of nog niet ingelogd?

Als abonnee geniet je van allerlei voordelen. Elke maand is er een ander thema en staan er bepaalde recepten en producten centraal.

Onze laatste tips

 • Hoe houd je het koel in huis?

  De warme maand zijn er weer! In diverse huizen in de zorg, is het dan flink zweten geblazen. Hoe kunnen jij, je collega’s en de bewoners de dag zo goed mogelijk doorkomen?

 • Hoe blijf je professioneel als je het druk hebt?

  Om het hoofd koel te houden geeft gasttijger Susan tips om de cliënten meer water te laten drinken.

 • Geen stress, houd je hoofd koel

  Deze maand draait om ’t Hoofd koel houden bij Keukentijgers. Daarvoor staat voldoende drinken centraal o.a. Maar we staan ook stil bij deze figuurlijke betekenis van dit thema. Hoe behoud je jouw rust?

 • ‘Creatiespiraal’: Beslissen #7

  wens droom werkelijkheid waar maken creatiespiraal

  Sta op het kruispunt van denken en doen, kies een richting en ga ervoor zonder terug te kijken. Oefen met een dobbelsteenspel om te leren omgaan met je beslissingen en bij te sturen indien nodig.

 • Fake it till you make it, over planten en nepplanten

  Hoe groen is het bij jou in huis? Tijd om te kijken hoe je toch iets met planten kunt doen in jullie locatie!

Verder lezen…

Hoe houd je het koel in huis?

Hoe houd je het koel in huis?

Hoe houd je het koel in huis? De warme maand is weer begonnen en in veel verpleeghuizen is het flink zweten geblazen. Hoe kun je jezelf, je collega’s en de bewoners zo goed mogelijk door de dag helpen? Hier zijn een paar handige tips! 1. Overdag ramen dicht ’s...

× Whatsapp