Goed & gezond drinken

Mocktails maken in strijd tegen vochttekort

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat een op de vijf ouderen te weinig drinkt. Zij blijken niet aan de aanbevolen hoeveelheid vocht per dag te komen. Hoe maak je hen hiervan bewust en wat helpt om dit te verbeteren?

Met de feestdagen in zicht is het misschien een leuk idee om voor je cliënten eens op een hele andere manier bezig te zijn met de strijd tegen het vochttekort. In samenwerking met Vrumona organiseren de Keukentijgers workshops voor zorgverleners om te leren hoe zij bewoners hierbij kunnen ondersteunen. De eerste workshops zijn enthousiast ontvangen! Deelnemers (o.a. zorgmedewerkers, voedingsassistenten en gastvrouwen) hebben het als een leerzame en leuke middag ervaren.

Naast inhoudelijke kennis over vochthuishouding (algemeen en in combinatie met nierfunctie en medicijngebruik) werden er praktische tips gedeeld en ging men aan de slag met het maken van mocktails.

Enkele opmerkingen van deelnemers aan de workshop:

  • ‘Lekker praktisch en fijn om zo creatief te kunnen zijn, samen met collega’s’
  • ‘Leerzaam! Ook over calorieën. Er zijn veel dranken waar weinig calorieën in zitten.’
  • ‘Een leuke en gezellige workshop, afwisselend theorie en zelf bezig zijn.’
  • ‘Leuke opzet en ga ik zeker ook eens doen met bewoners.’

Deelnemen aan een verfrissende workshop?

Wil jij met jouw collega’s ook meer kennis over dit onderwerp en tips om de vochtinname bij bewoners te verbeteren? Meld je dan aan voor deze inspirerende en leuke workshop. Lees de leaflet Workshop goed en gezond drinken hieronder voor meer informatie en meld je aan.

Vind je het leuk om de workshop Goed en Gezond drinken in de plannen voor jouw locatie? Wil je graag een ‘train-de-trainer-sessie’ hebben waarna je de workshop zelf gaat verzorgen een of meerdere keren in je organisatie? Neem contact op via info@keukentijgers.com of 023-2052284.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp