Vlariatie

Het nagerecht is in de (langdurige) zorg vaak een pak vla. Wat als je als afdeling een aantal alternatieven hiervoor weet? Kan voeding dan nog meer voeden?
Ga vlariëren

Workshop Vlariatie

Weet je dat er bij de meeste locaties vla op tafel wordt gezet na de hoofdmaaltijd? En dat vla alleen maar vult en niet voedt? Suiker, melk en eieren, lekker gemaakt met een smaakje. Er zijn weinig eiwitten of andere voedingstoffen in het papkommetje te vinden. Dat terwijl het voor kwetsbare mensen extra belangrijk is dat eten ook voedt, zodat ze sterker worden of meer kwaliteit van leven hebben. Bij deze workshop leer je hoe je lekkere en voedzame nagerechten maakt, die je ook in 5 minuten op tafel hebt zonder veel lastige ingrediënten.

Wat ga je doen?

Bij Vlariatie worden deelnemers op energieke wijze worden geïnspireerd om de ‘toetjes’ anders te doen. Na een kort stukje interactieve voedingsleer gaan we in groepjes enkele recepten maken. Wat dacht je van een warme appeltaart smoothie of dadelballetjes? Of kunnen jouw collega’s ook in een paar minuten een bietenbrownie in de oven zetten? De kracht zit er niet in om alleen te weten wát je kunt maken, maar ook hóe. Daarna gaan we met elkaar in gesprek hoe je dit leuk kunt doen voor (en mogelijk met) de bewoners. En zijn er bewoners dichtbij? Dan delen we de bietenbrownie meteen uit na afloop en horen we samen hun reactie. Uiteraard laten we de recepten achter, net als een toolkit met de ingrediënten en keukenbenodigdheden om je op weg te helpen.

  • Aantal deelnemers: idealiter met maximaal 25 deelnemers
  • Tijd: ongeveer 2 uur
  • Locatie: bij een zorgorganisatie, bij voorkeur in een woonkamer of ruimte met keuken (kan eventueel ook in een zaal zonder aanrecht)
  • Investering: € 950,-

Geïnteresseerd? Nadat je contact met ons hebt opgenomen, plannen we een (online) kennismaking in. Indien je toegang hebt tot de bestellijst, zien we graag wat er de afgelopen periode als nagerecht is besteld. Als je een voedingsvisie hebt die je kunt delen, ontvangen we die ook graag. Zo maken we elke sessie op maat en zijn we op een moment dat jou past bij jouw op de woongroep!

Enkele voorbeelden van materialen

Foto’s ter inspiratie

× Whatsapp