Laat je horen

Elke week draai je jouw diensten. Jij bent degene die echt contact heeft met de bewoners en ze langdurig ziet. Jouw mening doet er toe, om te laten zien wat goed is en wat nu echt zou moeten verbeteren. Door dit goed intern te laten zien, kun je de zorg beter maken én jezelf meer laten zien in de organisatie.

Gesprekken met je teamleider

Periodiek spreek je vast met je teamleider. Bedenk je vooraf wat je wilt bespreken? Dat raden we wel aan. Mail dit een paar dagen voordat je dit gesprek hebt.

  • Je kunt bijvoorbeeld neerzetten waar je mee bezig bent
  • Wat je moeilijk vindt
  • Wat je nog zou willen leren

Je laat initiatief zien en bent ook in staat om het gesprek te sturen. Jij hebt tenslotte de agenda gemaakt!
Als je vervolgens ook achteraf nog even mailt wat er is besproken, zorg je er voor dat jij en je manager dit ook gemakkelijker bij kunnen houden. De punten die je vooraf deelt, verzamel je eigenlijk in de periode voordat het gesprek is. Zo kun je soms wat in je notities opschrijven in je telefoon, als je ideeën hebt of punten wilt leren.

Projectgroepen

Als je het leuk vindt om te groeien in je werk, zodat je er nog meer voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en zo nog meer voor de cliënten kunt betekenen, is het perfect om eens in een projectgroep te gaan. Vaak zijn er bij organisaties wel trajecten zoals een nieuwe manier van roosteren, projectgroep eten & drinken maar wie weet ook wel mensen die de kerstcadeaus regelen. Het kan van alles zijn! Het leuke hiervan is dat je daarmee andere collega’s leert kennen, ziet wat anderen doen en het helpt jou ook weer om jouw werk weer beter te doen. Bij sommige organisaties is dit in de eigen tijd en soms tijdens de diensten. Het is in beide gevallen zeker het overwegen waard, als je wilt groeien in je werk en meer wilt betekenen voor de cliënten.

Online

Jullie organisatie heeft vast een intranet, een besloten groep om informatie te delen of een nieuwsbrief voor collega’s. Schrijf in je agenda dat je elk kwartaal minimaal even wat stuurt naar de organisatie wat intern gedeeld kan worden. Dat kan iets leuks zijn wat er op jouw afdeling gebeurd is, iets wat je aan zou willen pakken of een idee wat je hebt. Zo geef je de andere afdelingen weer ideeën en zorg je er voor dat de zorg nog meer verbetert!

Op naar nog betere zorg en dat jij nog zichtbaarder bent in de organisatie! Laat je horen!

We helpen je graag bij jouw ontwikkeling als Keukentijger. Met een abonnement gaan we zelfs nog een stap verder. Zo is het mogelijk om een Keukentijger-werkmap te ontvangen. Speciaal voor onze Keukentijgers die het fijn vinden om alle informatie op papier bij de hand te hebben. Wil je daar meer informatie over? Stuur ons dan een bericht en vanaf komende maand lees jij op papier met ons mee. Vanzelfsprekend kun je ook digitaal met onze formulieren aan de slag. Er is zelfs een apart onderdeel in de 5-minuten-training van de maand waarin je bestanden kunt uploaden.

Onze recepten

Walnoten-champignon-paté

Oke, niet echt paté op basis van lever, maar op basis van walnoten en champignons. Dus meer een soort smeersel. Zo haal stiekem je dat handje noten op een dag wel.

Tartelette van havermout en pitten

Een krokante en vooral voedzame bodem voor onder een klodder kwark, Skyr of desnoods alleen een toef slagroom. Garneer het wel met fruit van het seizoen.

Kaas-pitten-cracker

Zin in iets hartigs? Dan zijn deze kaas-pitten-crackers wat voor jou Simpel, zo klaar en je kunt er ook mee variëren.

Arretjescake 3.0

In een kookboekje van Calvé stond de stripheld Arretje Nof Nof ooit centraal. Hier een nieuwe versie van de Arretjes cake, met minder verzadigde vetten en no-bake.

Abrikozenjam zonder suiker

Gedroogde abrikozen kan je altijd op de plank hebben liggen. Als zoete traktatie tussendoor of verwerkt als deze jam. Smaakvol op een cracker of in de yoghurt.

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu.

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaam. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast de prei, dan staat dit zo op tafel.

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp