Laat je horen

Elke week draai je jouw diensten. Jij bent degene die echt contact heeft met de bewoners en ze langdurig ziet. Jouw mening doet er toe, om te laten zien wat goed is en wat nu echt zou moeten verbeteren. Door dit goed intern te laten zien, kun je de zorg beter maken én jezelf meer laten zien in de organisatie.

Gesprekken met je teamleider

Periodiek spreek je vast met je teamleider. Bedenk je vooraf wat je wilt bespreken? Dat raden we wel aan. Mail dit een paar dagen voordat je dit gesprek hebt.

  • Je kunt bijvoorbeeld neerzetten waar je mee bezig bent
  • Wat je moeilijk vindt
  • Wat je nog zou willen leren

Je laat initiatief zien en bent ook in staat om het gesprek te sturen. Jij hebt tenslotte de agenda gemaakt!
Als je vervolgens ook achteraf nog even mailt wat er is besproken, zorg je er voor dat jij en je manager dit ook gemakkelijker bij kunnen houden. De punten die je vooraf deelt, verzamel je eigenlijk in de periode voordat het gesprek is. Zo kun je soms wat in je notities opschrijven in je telefoon, als je ideeën hebt of punten wilt leren.

Projectgroepen

Als je het leuk vindt om te groeien in je werk, zodat je er nog meer voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en zo nog meer voor de cliënten kunt betekenen, is het perfect om eens in een projectgroep te gaan. Vaak zijn er bij organisaties wel trajecten zoals een nieuwe manier van roosteren, projectgroep eten & drinken maar wie weet ook wel mensen die de kerstcadeaus regelen. Het kan van alles zijn! Het leuke hiervan is dat je daarmee andere collega’s leert kennen, ziet wat anderen doen en het helpt jou ook weer om jouw werk weer beter te doen. Bij sommige organisaties is dit in de eigen tijd en soms tijdens de diensten. Het is in beide gevallen zeker het overwegen waard, als je wilt groeien in je werk en meer wilt betekenen voor de cliënten.

Online

Jullie organisatie heeft vast een intranet, een besloten groep om informatie te delen of een nieuwsbrief voor collega’s. Schrijf in je agenda dat je elk kwartaal minimaal even wat stuurt naar de organisatie wat intern gedeeld kan worden. Dat kan iets leuks zijn wat er op jouw afdeling gebeurd is, iets wat je aan zou willen pakken of een idee wat je hebt. Zo geef je de andere afdelingen weer ideeën en zorg je er voor dat de zorg nog meer verbetert!

Op naar nog betere zorg en dat jij nog zichtbaarder bent in de organisatie! Laat je horen!

Onze laatste tips

We helpen je graag bij jouw ontwikkeling als Keukentijger. Met een abonnement gaan we zelfs nog een stap verder. Zo is het mogelijk om een Keukentijger-werkmap te ontvangen. Speciaal voor onze Keukentijgers die het fijn vinden om alle informatie op papier bij de hand te hebben. Wil je daar meer informatie over? Stuur ons dan een bericht en vanaf komende maand lees jij op papier met ons mee. Vanzelfsprekend kun je ook digitaal met onze formulieren aan de slag. Er is zelfs een apart onderdeel in de 5-minuten-training van de maand waarin je bestanden kunt uploaden.

Onze recepten

Krokante kikkererwten

Peulvruchten als snack? Deze kikkererwten zijn knapperig en ware smaakbommetjes. Ondertussen eet je wel een snack met meer voedingswaarde.

Inspiratiekaart ‘Ideetjes van de plank’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Gehakt- en bonenbal

Half half-om-half. Voor de helft gehakt en de andere helft bonen. Zo voedt je met plantaardige en dierlijke vetten. Verminder je de verzadigde vetten en verhoog je de vezels.

appeltaart in een pot

De makkelijkste 1-persoons appeltaart in een potje van de appelmoes bakken. Appels onderop, meel,suiker, snuf kaneel en het plakje boter bovenop bubbelt het voor elkaar.

Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

No-bake wortelcake

Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes. Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

Knisperend appelwater

Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

Eierkoek met hüttenkäse

Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

Inspiratiekaart ‘Nagerecht’

We gaan voor 7 eetmomenten op de dag. Eentje die bij de doelgroep écht niet mag ontbreken is de zuivel na het avondeten. Een verwennerij én het draagt bij aan sterkere spieren.

Omelet rol

Wat is er mis met een ei als vleesvervanger? Met een omelet uit de oven kan je even weg kan lopen en je kan er meer tegelijk bakken. Als lunch, snack of diner.

× Whatsapp