In ons abonnement...

Heb je onze andere inspiratiekaarten eigenlijk als eens bekeken?

Inspiratiekaart ‘Knabbels’

Een goed moment om dat handje noten aan het dagmenu toe te voegen. Je krijgt er geen vette vingers van. Wanneer het schaaltje omvalt geeft het weinig bende. Nootjes verkleuren niet. Ze zijn voedzaam. En walnoten en pecannoten zijn zacht genoeg voor een ouder gebit. Er kan dus best een handje nootjes bij. Doe het bijvoorbeeld als namiddag snack. Noten bieden een goede balans van energie, voedingsstoffen en vezels.

 

 

Makkelijk en gezond uit een zakje schudden.

 • Studentenmix of maak zelf een mix met gedroogde vruchten: bijvoorbeeld rozijnen, dadels, abrikozen of cranberries.
 • Een combinatie van geroosterde en ongeroosterde noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten en pistachenoten
 • Stukje zachte notenreep
 • Mini muesli-notenbolletje
 • Wat kost dat dan?

  Een kilo walnoten kost gemiddeld 15 euro. Dus voor een pondje in je winkelwagen ben je al gauw 7 euro voor kwijt, dat past niet altijd. Alhoewel? Een zak wokkels van 1,50 euro is dan op kort termijn veel aantrekkelijker. Echter, als je dat naar kiloprijs omrekent kom je ook bijna op 15,00 euro uit. Chips is natuurlijk wel heel lekker, gemakkelijk te verkopen en dat krakend geluid geeft een vonkje geluk. Om hier op te noemen dat chips slechts vulling is en geen voeding weegt er vaak niet tegenop. Toch willen we je uitdagen 1 moment per week een andere keuze te maken en jezelf en bewoners te voeden met iets van noten.

  Extra pit na beweging

  Noten zijn eiwitrijk. Na beweging is het voor de spieropbouw goed om direct wat eiwitrijks te eten. Kwark met huisgemaakte granola, notenbrood met plak kaas of zadencracker met hummus.

  Onze laatste tips

  Onze recepten

  Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

  Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

  Appeltaart in pot

  Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

  No-bake wortelcake

  Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes. Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

  Knisperend appelwater

  Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

  Eierkoek met hüttenkäse

  Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

  Inspiratiekaart ‘Nagerecht’

  We gaan voor 7 eetmomenten op de dag. Eentje die bij de doelgroep écht niet mag ontbreken is de zuivel na het avondeten. Een verwennerij én het draagt bij aan sterkere spieren.

  Omelet rol

  Wat is er mis met een ei als vleesvervanger? Met een omelet uit de oven kan je even weg kan lopen en je kan er meer tegelijk bakken. Als lunch, snack of diner.

  Gebakken peren-pindakaas-havermout

  Huh, peren met pindakaas meebakken in je havermout? Geen standaard combinatie, maar een die verrassend lekker door eet. Zoetje van de rozijnen doet het hem.

  Koffiesmoothie

  Dan maar alles in de blender. Nadruk ligt bij deze smoothie op onverzadigde vetten en vezels. De koffie geeft een extra kickstart. Ook iets voor jou?

  Broccolisoep gebonden met havermout

  Soep op basis van gepureerde groenten kan je op een mooie manier binden met havermout. Je voegt voedingswaarde toe en verdikt de soep.

  × Whatsapp