Samen waardevolle eetmomenten creëren

Kennis, tools en inspiratie voor de zorg. Maak eten en drinken op de afdeling leuker en beter via ons abonnement of door een training op maat.
Direct naar ons abonnement

Wat wij doen…

We helpen gastvrouwen en andere zorgprofessionals op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig én leuk. Hoe maak je een maaltijd met kleine toevoeging nét even anders? Hoe zorg je ervoor dat iemand wat meer of juist minder eet? Waarom zijn eiwitten zo belangrijk? 

  • Slimme recepten voor tussendoor, leren over eten & drinken
  • Inspiratie rond samenwerking, ontwikkeling en gastvrijheid
  • Online ontwikkelprogramma’s en toffe workshops
voedingskennis zorg

Slimme recepten voor tussendoor

Muhamarra makreel soep

OMG! Omega soep, met als basis muhamarra. Ook wel bekend als Syrisch smeersel op basis van rode paprika en walnoten. Kan natuurlijk ook zonder vis!

Inspiratiekaart ‘Ideeën voor het menu’

Hoe komt bij jullie het menu tot stand en hoe kan je het beter maken? De inspiratiekaart geeft hier genoeg ideeën voor.

Mislukte makreelkoekjes

Mislukt, ja dat wekt eerder de aandacht. Het recept had ook ” Misschien makreel koekjes” kunnen heten”. Soms lukt het, soms niet.

Inspiratiekaart ‘Eet de regenboog’

Bied bewoners over de dag groenten aan, en die 250 gram is zo gehaald! De inspiratiekaart geeft je handige tips om dit moeiteloos te doen.

Wortel hot dog

De knak is echt veel beter, mits je de wortel niet te ver doorkookt. Met alle garnituren erop is en blijft het een smul broodje. Ah toe? probeer het!

Ontbijtcake met wortel

Nou niet zo raar kijken. We eten ook ontbijtkoek als ontbijt. Waarom dan niet met wortels als ingrediënt erin? Hiermee kan je de bewoner verleiden om echt te ontbijten.

Plantaardige mayo

Doel is niet om vegan te koken. Ouderen wordt geadviseerd geen rauw ei te eten. Door op vegan manier mayonaise te maken, laat je het ei weg.

Pulled-Chicken kipkerriesalade

Het gebruik van een handmixer om de kip tot geplukte kipreepjes te krijgen is leuk. Met gemak heb je de kip klein voor salades, op brood of als fijn component voor de hoofdmaaltijd. De nadruk ligt op de pulled chicken truc met de handmixer.

Inspiratiekaart ‘Goed en gezond beleggen’

Beleg kan moeilijk zijn. Helemaal als je geen tijd hebt. Hierbij tips wat waar in zit, wat een alternatief is of hoe je zelf aan de slag kan. Varieer en zorg dat je positief bezig blijft.

Vochtrijke spies of salade

Dat er vocht in een watermeloen zit is logisch. Je kan nooit, 1,5 liter vocht uit je eten halen, een beetje wel. Dus strooi extra chili op deze spies en zet een glas water ernaast.

voedingskennis zorg

Op weg naar waardevolle eetmomenten

We hebben het jaar opgedeeld in 12 thema’s. In juli ‘houden we ons hoofd koel’ en in januari ‘maken we de balans op’. Elk thema heeft een stamproduct waarmee we  je iets vertellen over voedingsleer. De theorie achter ons eten en drinken, zeg maar. De ene maand kun je denken aan ‘volkorenbrood’ samen met ‘voldoende voedingsvezels’. De andere maand is het ‘thee’ in combinatie met ‘voldoende vocht’.

Ook staan we elk thema stil bij onze pijlers: waar wij voor staan. Denk aan jouw ‘persoonlijke ontwikkeling’, ‘gastvrijheid’ of ‘samenwerking’. Zo weet jij aan het einde van een jaar hoe je bewoners kunt betrekken bij het eten en drinken, hoe je de samenwerking kunt verbeteren en bijvoorbeeld ook hoe je met geur en kleur ervoor zorgt dat elke maaltijd een feest wordt. Wil je helemaal niks missen? Kijk dan snel eens bij onze abonnementen.

Ontvang elke maand het laatste nieuws! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We helpen jou op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig én leuk.

captcha image
Reload

Tips & inspiratie voor ontwikkeling