Hoe krijg je meer zelfvertrouwen op je werk?

Je eigen boontjes doppen op het werk! Als je vertrouwen hebt in jezelf en wat je doet, dop jij zelf die boontjes wel. Je zit lekker in je vel en kunt oplossingen vinden voor dingen die gebeuren op de dag. Een paar tips onder elkaar!

Fouten maken geeft niet

Fouten maken is de manier om vooruit te komen. Bij Thomas Edison mislukten er eerst 10.000 experimenten voordat hij erin slaagde een gloeilamp te laten branden. Zelf zag hij zijn experimenten niet als falen. “Ik heb niet gefaald. Ik heb 10.000 manieren ontdekt wanneer het niet werkt”.

NIVEA

Denk je dat iemand jouw gedrag niet prettig vindt? Ga dan niet bedenken wat diegene vindt. Stap er op af en ga het gesprek aan. Vaak is er helemaal niets aan de hand.

Hang de slingers op

Lukt er iets op de afdeling? Maak er dan samen een feestje van. Geef complimenten aan elkaar, koop een taart of zet een leuk liedje op wanneer er iets goed gaat.

Weest niet te streng voor jezelf

We komen vaak in huizen waar de zorgmedewerkers voor zichzelf een hoge lat hebben. Weet dat je het super doet. En neem de boel soms niet zo serieus.

Richt op wat je wel lukt!

Je vergroot vaak uit waar je niet zo goed in bent. Maar weet dat er maar een paar dingen zijn die je niet zo goed kunt. Richt je eens op wat je wel kunt!

Gebruik je lichaamstaal

Ga rechtop staan, doe je schouders naar achter, kijk naar voren. Op onzekere momenten, start het met je houding. Door eerst al zelf flink te staan en diep adem te halen, krijg je vanzelf de kracht terug.

Zorg goed voor jezelf

Sport, eet, drink, slaap, heb lief en ontspan!
We helpen je graag bij jouw ontwikkeling als Keukentijger. Met een abonnement gaan we zelfs nog een stap verder. Zo is het mogelijk om een Keukentijger-werkmap te ontvangen. Speciaal voor onze Keukentijgers die het fijn vinden om alle informatie op papier bij de hand te hebben. Wil je daar meer informatie over? Stuur ons dan een bericht en vanaf komende maand lees jij op papier met ons mee. Vanzelfsprekend kun je ook digitaal met onze formulieren aan de slag. Er is zelfs een apart onderdeel in de 5-minuten-training van de maand waarin je bestanden kunt uploaden.

Onze recepten

Walnoten-champignon-paté

Oke, niet echt paté op basis van lever, maar op basis van walnoten en champignons. Dus meer een soort smeersel. Zo haal stiekem je dat handje noten op een dag wel.

Tartelette van havermout en pitten

Een krokante en vooral voedzame bodem voor onder een klodder kwark, Skyr of desnoods alleen een toef slagroom. Garneer het wel met fruit van het seizoen.

Kaas-pitten-cracker

Zin in iets hartigs? Dan zijn deze kaas-pitten-crackers wat voor jou Simpel, zo klaar en je kunt er ook mee variëren.

Arretjescake 3.0

In een kookboekje van Calvé stond de stripheld Arretje Nof Nof ooit centraal. Hier een nieuwe versie van de Arretjes cake, met minder verzadigde vetten en no-bake.

Abrikozenjam zonder suiker

Gedroogde abrikozen kan je altijd op de plank hebben liggen. Als zoete traktatie tussendoor of verwerkt als deze jam. Smaakvol op een cracker of in de yoghurt.

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu.

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaam. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast de prei, dan staat dit zo op tafel.

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp