Hoe krijg je meer zelfvertrouwen op je werk?

Je eigen boontjes doppen op het werk! Als je vertrouwen hebt in jezelf en wat je doet, dop jij zelf die boontjes wel. Je zit lekker in je vel en kunt oplossingen vinden voor dingen die gebeuren op de dag. Een paar tips onder elkaar!

Fouten maken geeft niet

Fouten maken is de manier om vooruit te komen. Bij Thomas Edison mislukten er eerst 10.000 experimenten voordat hij erin slaagde een gloeilamp te laten branden. Zelf zag hij zijn experimenten niet als falen. “Ik heb niet gefaald. Ik heb 10.000 manieren ontdekt wanneer het niet werkt”.

NIVEA

Denk je dat iemand jouw gedrag niet prettig vindt? Ga dan niet bedenken wat diegene vindt. Stap er op af en ga het gesprek aan. Vaak is er helemaal niets aan de hand.

Hang de slingers op

Lukt er iets op de afdeling? Maak er dan samen een feestje van. Geef complimenten aan elkaar, koop een taart of zet een leuk liedje op wanneer er iets goed gaat.

Weest niet te streng voor jezelf

We komen vaak in huizen waar de zorgmedewerkers voor zichzelf een hoge lat hebben. Weet dat je het super doet. En neem de boel soms niet zo serieus.

Richt op wat je wel lukt!

Je vergroot vaak uit waar je niet zo goed in bent. Maar weet dat er maar een paar dingen zijn die je niet zo goed kunt. Richt je eens op wat je wel kunt!

Gebruik je lichaamstaal

Ga rechtop staan, doe je schouders naar achter, kijk naar voren. Op onzekere momenten, start het met je houding. Door eerst al zelf flink te staan en diep adem te halen, krijg je vanzelf de kracht terug.

Zorg goed voor jezelf

Sport, eet, drink, slaap, heb lief en ontspan!

Onze laatste tips

  • Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

    pimp je appelsap mocktail

    Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

  • ‘Creatiespiraal’: Onderzoeken #5

    wens droom werkelijkheid waar maken creatiespiraal

    Je gaat op zoek naar ideeën, mensen, en andere dingen die je kunnen helpen om je droom waar te maken.

  • Dat ruikt heerlijk

    Waar loopt bij jou het water van in de mond? Tijd om eens aan de slag te gaan met geur van lekker eten in de langdurige zorg!

  • Nudging in de zorg voor meer fruit

    Geef bewoners van een zorgorganisatie een duwtje in de goede richting, dat is waar het bij nudging om gaat. Hoe kun je dat in deze Fris & fruitige maand doen?

  • Meer zin in eten met de juiste verlichting!

    meer zin in eten met de juiste verlichting

    Geef bewoners van een zorgorganisatie een duwtje in de goede richting, dat is waar het bij nudging om gaat. Hoe kun je dat in deze Fris & fruitige maand doen?

  • Zorg & Food 2024 zit er op!

    Wat hebben we genoten van Zorg & Food 2024! Het zit er op. Alle bekende en nieuwe gezichten, de lol om de appelsnijder, de pollepel en meer!

We helpen je graag bij jouw ontwikkeling als Keukentijger. Met een abonnement gaan we zelfs nog een stap verder. Zo is het mogelijk om een Keukentijger-werkmap te ontvangen. Speciaal voor onze Keukentijgers die het fijn vinden om alle informatie op papier bij de hand te hebben. Wil je daar meer informatie over? Stuur ons dan een bericht en vanaf komende maand lees jij op papier met ons mee. Vanzelfsprekend kun je ook digitaal met onze formulieren aan de slag. Er is zelfs een apart onderdeel in de 5-minuten-training van de maand waarin je bestanden kunt uploaden.

Onze recepten

Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Appeltaart in pot

Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

No-bake wortelcake

Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes.
Waarom zou je het doen? Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

Knisperend appelwater

Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

Eierkoek met hüttenkäse

Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

Inspiratiekaart ‘Nagerecht’

We gaan voor 7 eetmomenten op de dag. Eentje die bij de doelgroep écht niet mag ontbreken is de zuivel na het avondeten. Een verwennerij én het draagt bij aan sterkere spieren.

Omelet rol

Wat is er mis met een ei als vleesvervanger? Met een omelet uit de oven kan je even weg kan lopen en je kan er meer tegelijk bakken. Als lunch, snack of diner.

Gebakken peren-pindakaas-havermout

Huh, peren met pindakaas meebakken in je havermout? Geen standaard combinatie, maar een die verrassend lekker door eet. Zoetje van de rozijnen doet het hem.

Koffiesmoothie

Dan maar alles in de blender. Nadruk ligt bij deze smoothie op onverzadigde vetten en vezels. De koffie geeft een extra kickstart. Ook iets voor jou?

Broccolisoep gebonden met havermout

Soep op basis van gepureerde groenten kan je op een mooie manier binden met havermout. Je voegt voedingswaarde toe en verdikt de soep.

× Whatsapp