Workshop Goed & Gezond drinken

Een gezellige, inspirerende sessie van 2 uur

Door de aanbevolen hoeveelheid drinken te nuttigen elke dag, voorkom of verminder je diverse kwalen. Op een speelse en energieke manier wordt in een ‘mocktail workshop’ teamleden in de zorg geïnspireerd. Doordat deze workshop wordt aangeboden door inkooporganisatie Intrakoop en leverancier Vrumona, is deze workshop… Gratis! 

Workshop goed & gezond drinken

In ongeveer 2 uur spreken we met gastvrouwen, zorgondersteuners en andere professionals in de zorg over het belang van goed drinken, suiker in drinken, maar vooral hoe je van een drinkmoment een feestje kan maken met mocktails. Of bewoners door de gezondheid moeite hebben met drinken of niet, iedereen haalt hier tips uit om aan ruim 1,5 liter drinken per dag te komen. De workshop is op locatie en wordt gegeven aan ongeveer 8 tot 25 medewerkers van een organisatie, van één of meerdere huiskamers. 

De workshop

Samen met de collega’s ga je aan de slag. Hoe veel drinken de bewoners bij jou eigenlijk? Hoe tevreden ben je daarover? Waarom moet je eigenlijk drinken en wat als je dat te weinig doet? Daarna is het tijd voor suikerklonten stapelen. Altijd garantie voor veel hilariteit en wat kunnen we er toch naast zitten… Want zit er eigenlijk meer suiker in cola of in yoghurtdrink? Daarna gaan we ideeën bedenken hoe je mensen meer kunt stimuleren om te drinken. Vaak hebben collega’s hier al veel ideeën voor en leert iedereen erg van elkaar. Daarna is het tijd voor dé mocktail van jouw organisatie. In groepjes worden de mooiste mocktails bereid. Inclusief naam, spelletje en een goede presentatie wordt dit laten zien aan elkaar. Na een bloedserieuze proef-sessie krijgt de winnaar uiteraard een prijs.  

Tools na de workshop

Is de workshop voorbij? Dan laten we de Drink-Kit achter. De Drink-Kit is een houten kistje, met drankjes, groenten, fruit, smaakmakers, stampers en glazen. In het houten kistje zijn meer dan 34 inspirerende kaarten waarin één product centraal staat, die kunt gebruiken om een drankje mee aan te kleden.
Denk aan een stukje komkommer of citroen in het drinken, maar ook aan nootjes, een groentesnack of een stukje wortel die je erbij kunt presenteren. Bij alle producten vind je basisinformatie, de voedingswaarde en combinaties en ideeën. Zo blijft de workshop ook na afloop leven.
Voor het gemak zit er een materiaallijst bij, hoe je een drink-event organiseert en een voorbeeld van de basis van mocktails maken.

Goed & gezond drinken

De workshop is de afgelopen jaren al talloze keren gegeven. Van Amsterdam tot Breda, van Eindhoven tot Rotterdam en van Leeuwarden tot Maastricht. Komen we binnenkort bij jou een workshop geven? Stuur je motivatie naar info@keukentijgers.com waarom jij deze workshop en kit zou mogen ontvangen. Op=op. We zien je graag proosten met de bewoners! 

Onze laatste tips

Onze recepten

Krokante kikkererwten

Peulvruchten als snack? Deze kikkererwten zijn knapperig en ware smaakbommetjes. Ondertussen eet je wel een snack met meer voedingswaarde.

Inspiratiekaart ‘Ideetjes van de plank’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

Gehakt- en bonenbal

Half half-om-half. Voor de helft gehakt en de andere helft bonen. Zo voedt je met plantaardige en dierlijke vetten. Verminder je de verzadigde vetten en verhoog je de vezels.

appeltaart in een pot

De makkelijkste 1-persoons appeltaart in een potje van de appelmoes bakken. Appels onderop, meel,suiker, snuf kaneel en het plakje boter bovenop bubbelt het voor elkaar.

Inspiratiekaart ‘Pimp je appelsap’

Elke dag hetzelfde doen geeft routine en houvast. Maar kleine prikkelingen van de smaak kan letterlijk verfrissen. Een drankje versieren, anders serveren, is een makkelijke eerste stap.

No-bake wortelcake

Ontbijtkoek wordt een lekkere verrassing met wortel en appelmoes. Zo creëer je een moment met fruit, wortel en noten. Toe maar, probeer het maar uit.

Knisperend appelwater

Neem een appel in gedachte. Zo een waar de dauw van de boomgaard nog op staat. Fris, zuur, sappig, vooral die eerste hap, waarbij het sap eruit barst. Ga nu door naar het recept.

Eierkoek met hüttenkäse

Gecomprimeerde melk, hüttenkäse dus, levert meer voeding per hap. In eierkoek zit minder eiwit dan we denken,maar is zeker wel vetarm. Laat de bewoners maar gewoon genieten.

Inspiratiekaart ‘Nagerecht’

We gaan voor 7 eetmomenten op de dag. Eentje die bij de doelgroep écht niet mag ontbreken is de zuivel na het avondeten. Een verwennerij én het draagt bij aan sterkere spieren.

Omelet rol

Wat is er mis met een ei als vleesvervanger? Met een omelet uit de oven kan je even weg kan lopen en je kan er meer tegelijk bakken. Als lunch, snack of diner.

× Whatsapp