Ambities in de zorg

Deze maand draait om ‘meer noten op je zang hebben’. We spreken over noten en het belang hiervan. Ook stimuleren we om de bewoners te blijven prikkelen en ambitie te geven. Maar, natuurlijk mag jij ook niet ontbreken. Wat zijn jouw ambities?

Grote en kleine plannen

Je denkt misschien, tjonge jonge, zo zit ik niet in elkaar in mijn werk. Ik heb geen ambitie. Maar hoe klein het ook kan zijn, toch heb je vast zaken die je wil bereiken , om een voldaan gevoel te hebben en om zelf ook te blijven leren.

Door te blijven leren voel je je vitaler en daardoor kun je je weer gelukkiger voelen!
Je doel kan gericht zijn op de bewoners:

 • Iedere bewoner een keer laten lachen
 • Deze maand met iedere bewoner 1-op-1 aandacht geven op zijn/haar niveau
 • Alle bewoners een vegetarische maaltijd laten eten

Ook kan je doel gericht zijn op je inhoudelijke werk

 • Drie tussendoortjes leren en ook maken in de korte tijd die we op het werk hiervoor hebben
 • Een originele stamppot maken
 • Het gepureerde eten mooier presenteren

Denk ook eens aan doelen als collega

 • Een dienst meedraaien op een andere locatie om te leren
 • Een dienst meekijken bij de collega’s die zorg verlenen
 • Een gesprek met mijn teamleider hebben en aangeven wat ik graag wil leren.

En niet het minst belangrijk, de ambitie voor je eigen lijf & hoofd!

 • Beter voor mijzelf zorgen door gezonder te eten en meer water te drinken
 • Meer sporten
 • Meer met het gezin samen zijn
 • Doorgroeien op het werk

Scholing vanuit je werk

Weet je wat je vanuit je werk mag doen qua opleiding en ontwikkeling? De meeste zorgorganisaties hebben een budget van 2% van je salaris om voor trainingen te gebruiken. Vraag gerust een aan je teamleider hoe dit bij jullie zit.

Daarnaast hebben veel werkgevers een website waar je opleidingen kunt doen. Op dit portaal, deze academy, opleidingshuis of andere naam die ze eraan geven, staan vaak allerlei leuke lessen onder elkaar. Nu ben je bij ons aan de slag, dus ook als Keukentijger sta je niet stil! Maar mocht je nog meer online willen doen, omdat je er nu toch zo lekker in zit, aarzel niet om dit te zoeken bij jouw organisatie.

Dus al met al, tijd om even een rondje buiten te lopen komende week en in de frisse lucht jouw ambitie eens uit te denken! Zie hieronder het werkblad om mee aan de slag te gaan.

Onze recepten

Walnoten-champignon-paté

Oke, niet echt paté op basis van lever, maar op basis van walnoten en champignons. Dus meer een soort smeersel. Zo haal stiekem je dat handje noten op een dag wel.

Tartelette van havermout en pitten

Een krokante en vooral voedzame bodem voor onder een klodder kwark, Skyr of desnoods alleen een toef slagroom. Garneer het wel met fruit van het seizoen.

Kaas-pitten-cracker

Zin in iets hartigs? Dan zijn deze kaas-pitten-crackers wat voor jou Simpel, zo klaar en je kunt er ook mee variëren.

Arretjescake 3.0

In een kookboekje van Calvé stond de stripheld Arretje Nof Nof ooit centraal. Hier een nieuwe versie van de Arretjes cake, met minder verzadigde vetten en no-bake.

Abrikozenjam zonder suiker

Gedroogde abrikozen kan je altijd op de plank hebben liggen. Als zoete traktatie tussendoor of verwerkt als deze jam. Smaakvol op een cracker of in de yoghurt.

Kopje cacao

De meest romige chocolademelk maak je door wat stukjes chocolade op te lossen in volle melk. Vroeger dronk men vaak chocolademelk gemaakt van cacaopoeder. Probeer dat ook eens.

Aardappelpuree met kruidenolie

Van oudsher zijn we gewend de aardappelpuree smeuïg te maken met boter en melk. De gezondheid en de planeet vragen om deze nieuwe versie.

Aardappelsoep met gerookte forel

Aardappels heb je altijd wel in huis. De gerookte forel maakt het net iets spannender en voegt vette vis gemakkelijk toe aan het menu.

1-2-3 vis gratin

Vooral snel, gemakkelijk en dan ook nog voedzaam. Wanneer je de vis in de vriezer hebt liggen, naast de prei, dan staat dit zo op tafel.

Linzenfrittata met zalm

Frittata, zo’n dikke omelet met aardappel kan echt een puinhoop worden met omkeren en daarna nog netjes in porties serveren. Grrr, dan zijn deze in muffinvormpjes een uitkomst.

Ontvang elke maand inspiratie per mail!

Onze abonnees helpen we elke maand op het gebied van producten, recepten, voedingskennis, sfeer en presentatie. Altijd praktisch, eenvoudig en leuk. Meld je aan en krijg elke maand gratis een sneak preview.

Ja hoor, je aanmelding is verstuurd! Je krijgt nu van ons een mail waarin we je vragen om je mailadres te bevestigen.

× Whatsapp